Blog
Pratite naš INTRALOGISTIKA blog

Razmišljate o ulaganju u skladišnu automatizaciju? SEDAM TAČAKA ZA RAZMIŠLJANJE O SKLADIŠNIM SISTEMIMA

Budućnost je možda teško predvideti, ali treba postaviti važna pitanja o poslovnom pravcu. Pored kratkoročnih ciljeva, kao što su ciljevi prodaje i planirane promocije, neophodno je steći uvid u buduće strateške ambicije preduzeća.

Pročitaj više

(Intra)logistika sa fleksibilnom automatizacijom je – OTPORNA NA ZAMKE BUDUĆNOSTI!

Poslednjih godina, pod pojmom Industrija 4.0 automatizacija je ušla u nova ( i stara) područja tradicionalnih proizvodnih procesa. Međutim, skladištenje i intralogistika nisu toliko usvojili nove tehnologije automatizacije za poboljšanje poslovanja kao njihove kolege iz proizvodnje. S obzirom da su se pritisci na intralogistiku znatno povećali u 2020. godini, sada bi moglo biti vreme za nove, digitalizovane načine rada.

Pročitaj više

Transportne trake i sortiranje: POD TERETOM E-TRGOVINE

Rast e-trgovine dovodi do dubokih promena u načinu rada skladišta i distributivnih centara, a efekat je posebno izražen u svetu transportera i sistema sortiranja. Istorijski gledano, ovi sistemi su dizajnirani da ispunjavaju maloprodajne radnje i prvi konstruktori nikako nisu imali na umu današnji razvoj događaja.

Pročitaj više

TOP20 u 2020.

2020. godina biće zapamćena kao godina Kovid19 pandemije. Obzirom na neizvesnu prirodu ove pojave, za sada možemo samo da ustvrdimo da je poslovanje, gobalno i lokalno, afektirano i da će i nadalje trpeti promene i posledice tih promena. Vlade zemalja su u prvom trenutku izašle sa paketima generalne pomoći privredi što znači - svima bez izuzetaka. Sada, nekoliko meseci kasnije imamo uvid u prve posledice, te države sada kreću u targetiranu pomoć - tačno određenim branšama i industrijama. Zašto? Zato što neke oblasti beleže rast upravo iz istog razloga - Kovida19. Jedna od tih oblasti je  industrijska grana koju čine proizvođači opreme za rukovanje i upravljanje materijalima.

Pročitaj više

TERRA PRODUCTION - poslovni slučaj

Poštovani, ispred vas je kratka PP prezentacija transportnog sistema koji je Trasing instalirao u fabrici za punjenje bezalkoholnih pića - Terra, Inđija. Tehnička zanimljivost ovog projekta je u tome što smo za pogonski sistem izabrali DRY RUNNING člankastu traku koja ne zahteva nikakvo podmazivanje! To je prvi sistem takve vrste instaliran u Srbiji i u tome je njegov značaj.

Pročitaj više

Koliko košta 1 MINUT ZASTOJA? - sindrom barske pruge

“Ako želite da zadržite vlast nad sopstvenim životom, trebalo bi da budete brži od algoritama, brži od Amazona i vlade, da upoznate sebe bolje nego što vas oni poznaju. Da bi ste mogli da se krećete brzo, nemojte da nosite mnogo prtljaga. Ostavite sve iluzije sa sobom, veoma su teške.” Juval Noa Harari

Pročitaj više

Logistika je ODGOVOR ... a šta je bilo vaše PITANJE?

Ovaj text je autorski text našeg Direktora, ekskluzivno objavljen u Junskom izdanju časopisa LOGISTIKA&TRANSPORT. Text je u potpunosti preneo i časopis INDUSTRIJA u svom izdanju za mesec Jul, 2020e. Oba medija prenela su tekst i u štampanim i u elektronskim izdanjima, što je našeg šefa učvrstilo na mestu jednog od najzanimljivijih srpskih autora i komentatora u oblastima kojima brodimo Uživajte!

Pročitaj više

Roling On Interol - ROI

Ovu grupu je formirao Interol 2015. god. sa idejom da okupi najkvalitetnije male kompanije koje se bave različitim oblastima unutar intralogistike, da ih poveže na otvoren i vrlo delotvoran i angažovan način. Ovim kompanijama zajedničko je to da su sarađivale sa Interolom i pre ulaska u grupu čime je ostvarena mogućnost da Interol oceni, verifikuje i selektuje zaista najbolje male kompanije globalno.

Pročitaj više

Poslovni slučaj D Express Beograd

U pitanju je projekat instalacije sistema za unutrašnji transport, manipulaciju i sortiranje u glavnom logističkom habu kompanije D Express. U pitanju je lider na tržištu brzih pošti i isporuke pošiljki dan za dan. Statistika nam kaže da ova kompanija drži kolač od 25% tržišta za pravna lica u ovim uslugama, kao i 20% u oblasti rada sa fizičkim licima.

Pročitaj više

Poslovni Slučaj CIAK AUTO Zagreb, Hrvatska

Opis: Sistem transporta plastičnih koleta (dim.600x400x400(mm)). objedinjena komunikacija na 3 nivoa, prizemlje +1+1.  Sa gornjih nivoa koleta se kreću transporterima i spuštaju spiralvejorima - spiralnim transporterima na parter nivo gde se vrši sortiranje. Kapacitet sistema je 700 koleta na čas, odakle 70% sa partera, 20% sa prvog i 10% sa drugog nivoa.

Pročitaj više

T T T - Tipovi Trasing Transportera

Ovih 5 grupa pokriva većinu industrijskih potreba za unutrašnjim transportom. Najčešće, Transportni Sistem se sastoji od različitih tipova transportera kako bi se odgovorilo zahtevima za manipulaciju robe i materijala u različitim uslovima. Svaki od ovih tipova za svoje funkcionisanje ima energetski uslov, osim Valjkastih Transportera - ovaj tip može biti i nemotorizovan, pogonjen silom gravitacije ili jednostavnim rukovanjem/guranjem tereta od strane rukovaoca.

Pročitaj više

Integracija transportera u postojeći sistem

Integracija transportera (konvejera) u postojeći sistem može biti kako lagana, tako i teška operacija, u zavisnosti od pristupa obe strane u poslu, i klijenta i proizvođača/integratora transportnog sistema. U ovom procesu neophodno je postaviti prava pitanja i stvoriti pravu sliku potrebe klijenta te definisati projektni zadatak, pri čemu treba imati na umu buduća proširenja kapaciteta.

Pročitaj više

Kontaktirajte nas